Et lille mirakel i kalvestalden

Et lille interview med to økologiske mælkeproducenter har givet anledning til denne lille artikel. Idet både Christian Bøgh og Brian Roed udtaler at det er sjældent at sådan en ”lille” forandring ændre noget så markant.

Forandringen er sket ved at skifte suttespande ud til en ny model som hedder ”milkbar”. Den har en særligt udviklet sut som markant ændre kalvens sutte adfærd. Nu tager det tid for at drikke mælken og det skummer omkring munden og halen svingerJ Det er en helt fornøjelse at se en flok kalve stå ved en fælles suttespand.

Det har fuldstændig ændret vores sundhed i kalve stalden. Vi har minimale problemer, kalvenes afføring er fuldstændig forandret i positivt retning og det betyder sunde kalve. De er begge overbevist om at det er den nye suttespand der giver virkningen.

KvægXperten suttespand

En tilfreds Brian Roed Fruergaard er sikker på, at mange andre kan få samme effekt og glæde som han og Christian Bøgh har oplevet.

KvægXperten suttespand

TIP!! Suttehøjde har betydning!!

Det er vigtigt at suttespanden placeres rigtigt, således sutten sidder i knæhøjde på ca. 60 cm. Det giver kalven den mest naturlige sutte position.

Suttespand KvægXperten

Hvis du har brug for råd og vejledning, kontakt mig gerne

Claus Larsen, kvægrådgiver
Mail: cll@kvxp.dk
Tlf.: 96351331