Arbejdsulykker er dyre – både menneskeligt og økonomisk. En alvorlig ulykke, hvor medarbejderen er sygemeldt i tre uger eller mere, koster typisk i omegnen af 90.000 kr. Og det sker ikke kun for naboen. Derfor bør arbejdssikkerhed stå øverst på prioriteringslisten.
Det starter allerede ved udarbejdelse af den lovpligtige APV (arbejdspladsvurdering), hvor forhold som støj, brug af kemi, belastende arbejde, arbejdssikkerhed i forskellige situationer, for eksempel ved flytning af dyr, højtryksrensning, svejsning og håndtering af gylle og halm, indgår.
Håndtering af gylle er blandt de farligste opgaver i landbruget, på grund af risikoen for indånding af svovlbrinte (gyllegas), som frigives når gyllen sættes i bevægelse. Ved høje koncentrationer lammes lugtesansen og der skal kun få åndedrag til, før man dratter om og mister bevidstheden, med hjerneskader, hukommelsesbesvær og i værste fald med døden til følge.
Der sker fortsat for mange ulykker med gyllegas i landbruget. Derfor afholder Arbejdstilsynet, SEGES og BAU Jord til Bord, den 18. marts kl. 11.30-12.10, et gratis webinar med titlen: Myter om gylle og gode løsninger i praksis. Deltagelse er gratis.
Program:
- Gyllens kredsløb, forebyggelse og den gode kemiske risikovurdering v. Henrik Sander Nielsen, tilsynsførende i Arbejdstilsynet.
- Fakta og myter om symptomer på forgiftning med svovlbrinte v. Klinisk Toksikolog, Ph.d. Paula E. C. Hammer, speciallæge i Arbejds- og Miljømedicin, Giftlinjen Bispebjerg Hospital.
- Gode løsninger til at styrke sikkerheden og forebygge ulykker i praksis v. Per Jørgensen, arbejdsmiljøkonsulent i SEGES.
Tilmelding:
Kontakt Camilla S. Pedersen, KvægXperten, for hjælp og vejledning til at lave jeres APV – HUSK nye øjne på bedriften ser mere end dem der altid er der.
