Snitning af majs

Hold i ørene på snitterpiloten og din maskinstation, imens de høster årets vigtigste afgrøde.

Mange lange blade kan skyldes flere ting. Er det små stykker, hvor snitteren ofte vender, eller kiler, hvor snitteren kun tager halve skærebord uden at sætte farten tilsvarende op, så kan valserne ikke holde fast på kolber og stængler med det resultat, at knivene hiver og flår i grønmassen i stedet for at lave rene snit. Det bliver vanskeligt at holde en ensartet snittelængde.

Hvis omgangene er lange, og planterne er ensartet, men der stadig kommer mange lange blade med, så er det galt med modskæret. Snitterpiloten kan slibe knive hver 10. minut, men er modskærets kant blevet rundet, så flår knivene bladene forbi modskæret. Når der er mange lange blade i grønmassen, så bliver det mere vanskeligt at få majsen kørt sammen i stakken. Mange usnittet blade giver også problemer ved udtagning, fordi det bliver svært at få en flot snitflade i stakken ved udtagning.

Kørneren har de fleste fokus på, men tjek alligevel jævnligt, om kvaliteten er tilfredsstillende i løbet af dagen.

Kontakt vores ekspert på området

Kvægrådgiver Rene Nygaard KvægXperten

René Nygaard, kvægrådgiver

tlf.: 9615 3047

rny@kvxp.dk